Search
Close this search box.

Skapande skola

Skapande skola administreras av Kulturrådet för att ge skolorna möjlighet att fördjupa och förstärka elevernas upplevelse av kultur. Skolan kan till exempel använda medel från Skapande skola för att köpa in en teaterföreställning som kompletteras med konstnärliga och kreativa workshops.

Vi har stor erfarenhet av att erbjuda projekt inom ramen för Skapande skola. De flesta är kopplade till någon av våra föreställningar, men vi har även några som är fristående. Med hjälp av lekfulla övningar öppnar vi upp för ett samtal och skapar möjlighet för eleverna att utforska sin egen kreativitet. För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för att alla barn ska ha möjlighet att uppleva våra föreställningar eller delta i våra workshops. Därför lägger vi stor vikt vid att förbereda oss i kontakt med pedagoger som känner barnen så att vi kan skapa en tillåtande och trygg atmosfär.

Vi är även vana att skräddarsy Skapande skola-projekt utifrån skolornas egna önskemål och förutsättningar, så tveka inte att kontakta oss om ni har egna idéer och behov, läs mer här.

Mer information om Skapande skola hittar du på kulturrådets hemsida. Där kan du läsa om ansökningsprocessen, få inspiration av projekt på andra platser i Sverige och mycket mer.

Våra workshops

IMG_1918

Workshop

En bok blir teater

Vi arbetar med en bok som klassen har läst och ser hur en berättelse kan bli teater.

Läs mer om workshopen ›

På soptunna

Workshop

Återvinningscentralen

Genom olika typer av övningar och skapandeprocesser får eleverna samtala och reflektera kring frågor om miljö, hållbarhet och klimatkamp.

Läs mer om workshopen ›

Käften. Barnföreställning.  Uppdrag åt Martin Mutter

Workshop

Känsloteket

I workshopen tar vi hjälp av teaterns verktyg för att närma oss ilskans olika uttryck och vad som uppstår inuti oss när vi möter ilska.

Läs mer om workshopen ›

2F3E5EEC-E8E1-4110-A83D-A4CF7D160C83 (kopia)

Workshop

Äventyret Skogens hjärta

Vi arbetar med barnens skapande i en utomhusmiljö. De väljer en plats i naturen som vi utforskar och fyller med äventyr.

Läs mer om workshopen ›

Längtansland, genomdrag. Uppdrag åt Martin Mutter

Workshop

Längtansland

Med teater- och värderingsövningar samtalar vi med eleverna om hur normer, uppväxt och värderingar påverkar vår identitet.

Läs mer om workshopen ›