Vit kanin Röd kanin

Foto på HC Thulin: Magnus Wahman publicerad med tillstånd av Örebro Länsteater

Kära publik!

Vi vill meddela att fredagens föreställning av Vit kanin Röd kanin kommer att framföras av Hans Christian Thulin, skådespelare på Örebro länsteater. Hans Christian har bl a setts i Den unge Werthers lidande, Boxaren, Befrielsefronten och Ubu.

Skådespelaren Peter Jansson, som skulle framfört den har fått förhinder pga familjeangelägenheter.

10 februari kl 19-22 

Kassan öppnar 18.30

Ett gästspel från Riksteatern i arrangemang av Örebro Riksteaterförening och Teater Martin Mutter

Biljetter: tickster.se

En ny skådespelare för varje ort med samma förutsättningar: ingen har läst pjäsen, inga repetitioner. På ett bord ligger ett kuvert med ett manus som är hemligstämplat. Här börjar föreställningen.

Texten är full av överraskningar och är en magnifik uppvisning i ordets möjligheter att förflytta rum, känslor och upplevelser; en sann gåva och ett riktigt äventyr för en lekfull och nyfiken publik. Att skådespelare och publik upplever texten och dess hemligheter i samma ögonblick skapar en exceptionell närvaro och gemenskap. Som publik upplever du ett teaterexperiment som spelats framgångsrikt på över 15 språk.

Manuset är skrivet av iranske dramatikern Nassim Soleimanpour under utreseförbud från Iran. Något som genomsyrar verket. En personlig berättelse med universell igenkänningsfaktor.

Producent: Riksteatern
Plats: Teater Martin Mutter, Beväringsgatan 6
Föreställningens längd: 1 h 15 min
Efter föreställningen serveras det fika – fika ingår i priset.