Skapande skola och skapande förskola

Under 2020-2021 erbjuder vi ett skapande skola-koncept till kommunerna i Örebro län. Konceptet innehåller både upplevelse i form av teaterföreställning och workshops på föreställningens tema där eleverna får fördjupa sig i olika konstuttryck. Vi samarbetar med flera professionella konstnärer och pedagoger och skräddarsyr ett skapande-skola-projekt utifrån skolorna/kommunernas förutsättningar och önskemål.

Målgrupper i fokus läsåren 2020-2021 och 2021-2022
Förskola: kopplat till föreställningen Aj! – ett plåsterdrama eller enbart workshops på temat hållbarhet
Lågstadiet: kopplat till föreställningen Under bryggan
Mellanstadiet: kopplat till föreställningen Pinsamheter

Mer information om Skapande skola och Skapande förskolaKulturrådets webbsida. Där kan du läsa om ansökningsprocessen, få inspiration av projekt på andra platser i Sverige och mycket mer.

Aktuella projekt

Under 2020 och 2021 kommer vi att arbeta med förskolorna i Nora kommun.

Några av Teater Martin Mutters tidigare projekt

Förskolorna i Vivalla 2018-2019
Rörelseraketen var ett projekt för alla 4-5 åringar på Vivallas förskolor där våra dans-/rörelse- och rytmikpedagoger arbetade med rörelse, rytm, ramsor och lek med målet att uppmuntra till rörelseglädje, stärka självkänsla och trygghet hos barnen. 
Vätternskolan i Motala 2016-2017

Hösten 2016 kom elever i åk 5 från Motala till oss och såg föreställningen Prinsessan på ärten – hur känslig får man va? Vi var sedan hos dem och pratade om föreställningen med eleverna och gjorde övningar. Vi träffade dem ytterligare två gånger under våren 2017.

Vivallaskolan våren 2015
Våren 2015 genomförde vi ett längre projekt med 4 klasser från åk 5 på Vivallaskolan i Örebro. De besökte teatern för att se repetitioner av vår föreställning Jorden till Mars. Eleverna deltog i föreställningsprocessen och bidrog till föreställningen med musik, rörelser och inspiration. I sista delen av projektet åkte vi till skolan för att ha ett pass på temat ”från text till föreställning”.