RAUdRA-ÅSA

En publik-och kritikerrosad föreställning som spelats i Sverige och internationellt sedan 2004

”Bara hyperventileringen är värd biljetten” / Lis Hellström, Göteborgs-Posten

Raudra-Åsa är tillbaka på egen begäran.

”Jag lovar att aldrig mer sätta en gaffel i huvudet på nån”

I Raudra-Åsa träffas Åsa som alltför länge har stängt inne sin ilska. Hon är som en tryckkokare som hotar att pysa över och explodera. Men hon vet inte riktigt hur man gör när man är arg. Det är läskigt och svårt. Och lite pinsamt: Varför ska det vara så in i helvetes jävla fult att vara arg!!!!?

En arg person uppfattas ofta som en dålig människa -en som har problem med självbehärskningen. I vår strävan att mota bort allt det destruktiva, det onda -våldet, så försöker vi ofta gömma vår ilska. Låtsas som att den inte finns. Men om den inte får komma ut så stannar den kvar. Och förr eller senare måste den ut. Risken är då att den vuxit till något betydligt bittrare än den var från början.

I det Indiska dansdramat Kathakali återfinner vi hjältefiguren Bhima. När han blir riktigt förbannad förvandlas han (likt Hulken!) till Raudra-Bhima, med gudomlig styrka och mod. Raudra-Bhima personifierar vreden i all sin kraftfullhet. Han är helt enkelt fly förbannad.

Raudra-Bhima har inspirerat till denna föreställning om ilska. Om att släppa fram vreden inom oss. att konfrontera den och att hitta mod till detta. Om att finna energin som alstras och vända den till något som gör oss gott istället för något som förtär oss. Ilskans energi behöver inte leda till destruktivt våld utan kan lika gärna användas till att förändra världen.

En publik-och kritikerrosad föreställning som hade premiär 2004. Föreställningen skapades i Aktör &vänner, Göteborg, men spelas nu inom ramen för Teater Martin Mutter. Raudra-Åsa har bl a spelats på Scenkonstbiennalen för barn och unga i Lund, Assitejs Teaterfestival i Kristiansand, Norge. Festival för kvinnlig Scenkonst på Teater Albatross samt på Tokalynga flying Festival.

Idé och medverkande: Åsa Gustafsson
Ursprunglig regi: Johan Forsman
Teknik och kreativt bollplank: My Persson


Föreställningens längd:
ca 60 min
Målgrupp: Vuxna
Spelyta: 6×6 m
Mörkläggning: Ja
El: 16A
Bygg/rivtid: 4h/2h


Pris exkl. moms:
Gage:
9 500 kr
Resor: 50 kr/mil
Tillkommer vid behov: traktamente samt boende

 

Vid inköp av denna föreställning kan ni ta del av Teatercentrums bokningsbonus. Mer info här: https://www.teatercentrum.se/bokningsbonus/