Möguleikhusid/Teater Martin Mutter

ett samverkansprojekt med Island!

Vi har dragit igång ett samarbete med en isländsk teatergrupp som jobbar ungefär som vi. Gruppen heter Möguleikhusid, MöjligheternasTeater. Projektet finansieras av Kulturkontakt Nord.
På första träffen på Island 25-31 maj, diskuterade vi hur våra grupper ser på barn- och ungdomsteater. Vi höll också en workshop i Forumteater. Vår förhoppning är att våra möten och samtal skall leda till ett samverkansprojekt inom barn- och ungdomsteater.

Nu är det klart med ett första gästspel från Island! Den 1 september kommer gruppen hit med berättarföreställningen Valas spådom. Föreställningen är för vuxna och spelas på svenska. Biljetter bokar du här!

Valas spådom berättar historien om Oden och hans törst efter kunskap. Oden blir aldrig nöjd, han vill veta mest, kunna mest så han går till oraklet Vala som berättar om Odens framtid. Han får veta att hans son Baldur kommer att dö och han får kunskap om världens undergång, Ragnarök. När han får veta att han själv kommer att dö i Ragnarök blir han deprimerad. Odens törst efter kunskap ger honom bara olycka och oro.

Föreställningsfakta

Manus
Thórarinn Eldjárn
Regi
Peter Holst
Musikarrangemang
Gudni Franzson
Scenograf
Anette Werenskiold
Ljusdesign
Pernille Plantener/Bjarni Ingvarsson

På scen
Pétur Eggerz, skådespelare
Birgir Bragason, cellist