Going Solo Together 2022

I december genomförs den sjätte upplagan av solodansfestivalen Going Solo Together. Festivalen arrangeras av Maria Svensson (projektledare och initiativtagare) i samarbete med Region Örebro län/Dans i Örebro län, Dansscen Örebro och Teater Martin Mutter.

Program 2022

8 december
15.00: workshop dans-picknick för barn och vuxna. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Läs mer nedan.
18.00: Workshop Body Wisdom för dig som är över 50 år. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Läs mer nedan.

9 december
Solodansföreställningar. Mer info kommer inom kort. Köp biljett här

10 december
Solodansföreställningar. Mer info kommer inom kort. Köp biljett här

11 december
Mötesplats Mutter: workshop för professionella scenkonstnärer. Mer info kommer inom kort.


8 december

 

Workshop: Dans-picknick med Ayesha Mailey från dansteater kompaniet Echo Echo, Nordirland

Dansteater kompaniet Echo Echo har organiserat “Dance Picnics” i många år. De ger en möjlighet för olika generationer att dansa med varandra samt att samtala och socialisera. Dessa picknicks är alltid otroligt roliga.

Vem du än är så är en dans picknick en chans för alla – oavsett ålder, förmåga och erfarenhet – att komma samman, ha en underbar stund och dansa en eftermiddag samt njuta något delat att äta och dricka.

Deltagare är ombedda att ta med någonting gott att dela – kakor, sallader, smörgåsar, dryck. Du kan göra något hemma eller ta med något som du köpt i en affär.

Vi ordnar med picknick och dansar en stund innan vi äter tillsammans. Efter en stunds picknick och samtal så dansar vi igen.

Danserna är en mix av cirkeldanser, interaktiva improvisations lekar och små framträdanden. Musiken är lättsam och glädjerik. Det är en chans att njuta av att dansa samt att njuta av varandras närvaro.

Barn, föräldrar, mor – och farföräldrar, alla är välkomna.

  • Datum och tid: 8 december kl. 15.
  • Plats: Teater Martin Mutter.
  • Kostnadsfritt.
  • Anmälan: Mejla namn, telefonnummer och antal personer till motesplats@martinmutter.com. Kom ihåg att ange vilken workshop du anmäler dig till.
  • Ta med till picknicken: Något gott att dela – kakor, sallader, smörgåsar, dryck. Du kan göra något hemma eller ta med något som du har köpt i en affär.

Workshopen genomförs i samarbete med Dansscen Örebro och Region Örebro län/Dans i Örebro län.

Workshop: Body Wisdom

Det framgångsrika projektet ”Body Wisdom” har pågått i många år i Derry i Nordirland under ledning av Steve Batts. Projektet innefattar klasser, workshops och framträdanden och är riktat till de som är 50 år och äldre.

Steve Batts kommer till Örebro som del av festivalen Going Solo Together på Teater Martin Mutter den 8-11 december och kommer som del av festivalen att erbjuda en Body Wisdom introduktionsklass för vem som helst som har lämplig ålder och vill delta.

Så här berättar Steve om workshopen:

Under klassen kommer vi att utforska improvisation snarare än att memorera övningar. Vi kommer uppmärksamma våra rörelser tillsammans vilket kan vara en väldigt djup och känslomässigt rörande upplevelse, men vi kommer också hålla saker på ytan och fokusera på glädjen att röra oss.

Det är förstås både fysiskt och psykiskts hälsosamt att röra på sig men vi strävar inte efter att nå ett mål att må bättre, det är snarare en bi-produkt när vi utforskar rörelse som en delad, poetisk process.

Vi har förhållningen att äldre människor har enorm poetisk potential inbäddad i deras rörelse liv. Vi tar bort förväntningar som ofta är förknippade med dans som konstform – extrem mobilitet, atletek, smidighet – och vi börjar istället där folk är. Vem som helst som är 50 år och äldre kan bli med, oavsett fysisk förmåga eller erfarenhet.

I’m 61 years old and, after 40 years working in dance and movement, I’m only beginning to understand the true depth, beauty and pleasure of moving. For me dancing becomes less and less an athletic event and more and more like poetry or music. I like the subtlety and detail that comes to the fore when big, energetic movement is no longer so appealing. Of course I like to see young people dancing in their way, but what I really love is to see the wise and experienced embodied attention, guided creatively, in a way that only those of us who are older can access. After all, painters and writers are not considered past-it at 50 and blues singers seem to only be getting going at 60!” I see no reason why dancing can’t be like that too.

  • Datum och tid: 8 december kl. 18.
  • Plats: Teater Martin Mutter.
  • Kostnadsfritt.
  • Anmälan: Mejla namn, telefonnummer och antal personer till motesplats@martinmutter.com. Kom ihåg att ange vilken workshop du anmäler dig till.

Workshopen genomförs i samarbete med Dansscen Örebro och Region Örebro län/Dans i Örebro län.

9 december

 

Soloföreställningar. Mer info kommer inom kort.

10 december

 

Soloföreställningar. Mer info kommer inom kort.

Möteplats Mutter

 

Workshops för professionella scenkonstnärer. Mer info kommer inom kort.