God Jul & Gott Nytt År!

Tack för i år!

Det börjar närma sig jul och verksamheten på teatern tar julledigt. Det har varit ett intensivt och roligt år med 248 spelade föreställningar här hemma i Örebro, på turné i länet och landet. 
Vår verksamhet riktar sig till barn och unga och vi anser att konsten har stor betydelse för att samhällsutvecklingen ska vägledas av humanistiska värderingar. Därför är det oerhört glädjande att så många kommuner och regioner har satsat på kultur för den unga publiken och de unga kulturkonsumenterna. Däremot känns det väldigt oroande att Riksdagen har antagit en budget som kraftigt skär ner på anslagen till bl a landets kulturskolor. 
Vår förhoppning är att våra politiker tänker om och satsar på kulturen och ger våra barn och unga möjlighet till att få uppleva kultur och få fortsätta det egna skapandet! 

Våren 2019 startar vi med repetitioner av AJ! – ett plåsterdrama för barn från 4 år. Det blir en visuell, humoristisk och bloddrypande föreställning om plåstrets magi och vårt behov av att berätta om våra sårupplevelser. Premiär 21 mars. 
Efter det har vi ett kort upprep på Artikel 3, vår succépjäs om normer och HBTQ som gör sin 5:e säsong på turné. Den här gången kommer vi att spela i Örebro, i länet och i Dalarna. Artikel 3 spelas för en publik från 14 år. 
Inte bara jag som spelas för barn från 4 år skall åter ut på en kortare turné. I april går Glashjärnan, från 10 år, ut på turné i bl a Västar Götaland. 
Till hösten kör vi igång med att repetera in ytterligare en ny föreställning – Under Bryggan – för barn från 7 år. Det kommer att handla om rädsla och osäkerheten inför det okända. 
Premiär 18 september.

Vi vet att det finns många som undrar när vi skall göra något kul för vuxna. Den som väntar på något gott …. Till julen 2019 kommer något för dig som är trött på tomtar, kulörta kulor och överdekorerade hem som doftar skinka. Då kan du Fira Miserabel Jul med oss! Mer info kommer så ha koll på Facebook och på vår hemsida.
Speldatum: To-lö 12-14 dec kl 19.00. Biljettsläpp 15 maj!

Vi önskar er en riktigt
God Jul & Ett Gott Nytt År!