Dan då Dan dog

danda2008

Dan då Dan dog – en lätt absurd actionkomedi
NYPREMIÄR VÅREN 2009!
Spelas som skolteater för gymnasiet samt offentliga föreställningar för vuxna på Teater Martin Mutter.
Föreställningen spelades som sommarteater på utomhusscenen Wadköping sommaren 2008.

Vem har inte levt med förnekelse? Eller önskat att göra något fullständigt galet bara för att få en förändring i livet? Blivit tokkär så att det enda som kommer över ens läppar skulle få Svenska Akademins ständige sekreterare att byta yrke?
Dan då Dan dog handlar om tusen koppar kaffe och en vidrig knöl på kinden. Om en keps, en tvångstanke, ett skott, en hund, om hoppfull framtid och ångrad dåtid och att våga släppa taget.
En lätt absurd komedi om vad vi väljer att göra med tiden medan vi lever.

Manusförfattaren Rasmus Lindberg fick Henning Mankell-stipendiet på 100 000 kr i nov 2007. Stipendiet delas ut av Sveriges Dramatikerförbund.
Stipendiejuryn gav följande motivering till sitt val:
”…I de våldsamma kasten mellan vemod och hysterisk komik får vi syn på oss själva, var vi än bor, och vår förtvivlade strävan att lyckas, eller åtminstone duga. ….”
www.dramatiker.se/aktuellt

Recensioner

”Djupa reflektioner varvat med blixtsnabb komik…karaktärerna är så monumentalt mustiga… publiken kiknar av skratt… Det är den här värmen, den burleska absurditeten – glöm cynismen. Så insiktsfullt! Nästan ingen rekvisita och ändå klämmer de in sju livsöden på en timmes speltid… jag är imponerad!” NA 25/7 2008

SpelperiodVåren 2009Längdca 1 tim ÅldersgruppGymnasiet och vuxnaLokalTeater Martin MutterPrisSkolteater. Offentliga fst vuxen 160 kr barn & ungdom 14-20 år 90 kr. ÖvrigtBiljetter till de offentliga föreställningarna köps i kassan 30 min innan föreställning.

Föreställningsfakta

Premiärdatum2008-07-23
Manus Rasmus Lindberg
Regi Mats-Arne Larsson
Musik Peter Bryngelsson (vt 2009) Pelle Ankarberg (sommaren 2008)
Mask Catherine Giacomini
Kostym Catherine Giacomini
Scenografi Frida Thofelt
Teknik Johan Dahlström
Medverkande Jonas Hedlund,Helena Jacobsson,Eva Ahremalm, Victor Lopez (vt 2009) Martin Halland (sommaren 2008)