Bolanders skor

En samproduktion mellan Teater Martin Mutter &  Stadra Teater

Möt Gunhild och Wivi, två damer i den bästa av åldrar. De har rutiner i sina liv, det ger dem trygghet. Fisk på tisdagar, torsdagar tvätt och sherry till fredagkaffet.

Båda arbetar sedan länge i den lilla butiken Bolanders skor. Bakning är ett stort intresse. Ibland bjuds det på kardemummabullar…

Direktören som en gång anställde dem dog plötslig. Larry Björk försvann. Vad är det egentligen som sker i den lilla skobutiken?

Bolanders skor är en historia om vänskap, trygghet och hämnd. Det är roligt och berörande, hisnande och lite upprörande – kort och gott en komisk thriller.

Efter pausen bjuder vi på skosånger! Gunhild och Wivi tar ton till inspelad musik. Diggiloo Diggiley, Somliga går i trasiga skor, Ta av dig skorna… Sånger där skor är det som får livet att hetta till.

För arrangörer

Med denna uppsättning vänder vi oss till små och medelstora scener, till teaterföreningar och bygdegårdar. Ni kan köpa en akt med föreställning eller så köper ni två akter, föreställning och skosånger! I akt två tar Gunhild och Wivi tar ton till inspelad musik. Diggiloo Diggiley, Somliga går i trasiga skor, Ta av dig skorna… Sånger där skor är det som får livet att hetta till.

Ett litet tips från oss till er – Varför inte söka reda på ortens egen skoexpert, skoförsäljare eller skomakare. De kanske är villiga att sponsra arrangemanget och själva få en helkväll med teater och sång?

 

Stadra Teater

Foto: Joacim Nilsson

 

Föreställningsfakta

Premiär 15 januari 2014 på Nora Teater, Nora

Manus: Bengt Järnblad

Förlag: Colombine Teaterförlag

Regi: Inger Holmstrand Gawell

Medverkande: Magnus Wetterholm & Rune Jakobsson

Musiker, arrangemang, kompositör: Johan Renman

Scenografi: Frida Thofelt

Kostym/mask: Catherine Giacomini

Teknik: Johan Dahlström

Längd: Teaterföreställning ca 55 minuter

Publik: 250

Spelyta: D 4 m B 4 m

Scenyta: B 6 m D 4 m

Takhöjd: 3,5 m

El: 16 amp europahandske

Bär-/bygg-rivhjälp: JA!

Bygg-/rivtid: 3/1,5 tim

Mörkläggning: JA! Så mörkt att man skulle kunna visa film.

OBS! Ej stengolv!

Utbudsblad för arrangörer

Scenskiss Bolanders skor

Recension Radio Örebro jan -14