Åsa Johannisson ny teaterchef och konstnärlig ledare för Teater Martin Mutter

Efter drygt 6 år som teaterchef och konstnärlig ledare väljer Sarah Broberg att lämna sitt uppdrag vid Teater Martin Mutter för att fokusera på sitt eget konstnärskap. Nu står det klart att det är Åsa Johannisson som tar över uppdraget vid årsskiftet.

Åsa har mångårig erfarenhet som regissör och manusförfattare inom både scenkonst och film, nu senast som regissör för föreställningen Polarfararna på Riksteatern. Hon är lektor vid Stockholms konstnärliga högskola, där hon också bedrivit konstnärlig forskning, och är även verksam som konstnärlig ledare för Circus Glass Royale som arbetar interdisciplinärt med cirkus, glas och musik i platsspecifika föreställningar.

Om sitt nya uppdrag säger Åsa Johannisson:
”Jag ser mycket fram emot att fortsätta utvecklingen av nyskriven dramatik för barn och unga som berör aktuella teman. Hållbarhet är ett tema som är viktigt för mig och jag vill gärna driva teaterns konstnärliga och produktionsmässiga utveckling i en hållbar riktning. Det är spännande att Teater Martin Mutter fått ett nytt uppdrag av Örebro kommun som arrangör av dans för barn och unga, och jag ser positivt på möjligheten att teaterns egna produktioner influeras av rörelse i form av dans och samtida cirkus. Jag hoppas också på utökat samarbete med andra aktörer i länet i konstnärligt gränsöverskridande produktioner och projekt.”