Sök
Stäng denna sökruta.

Alla föreställningar /

Worlds end inside

Worlds end inside

Worlds End Inside är ett dans- och koreografiprojekt av Linn Ragnarsson i samproduktion med Teater Martin Mutter. Föreställningen utforskar kroppen som plats för språkliga verktyg bortom orden.

Dansarna Viktoria Andersson och Pär Andersson bjuder in publiken till ett tillstånd mellan våra kroppar och vår omgivning. Verket rör sig från det personliga till det gemensamma. Genom innerlig dans skapas ögonblick av öppningar där magi tränger igenom vardagen. När orden försvinner ges kroppen – och allt den rymmer – möjlighet att träda fram. Där kan inkännande, lyssnande och insiktsfullhet utvecklas.

Teamet har hämtat inspiration från den fenomenologiska filosofen M. Merleau-Pontys tankevärld: ”Men just därför att kroppen kan utestängas från världen är den också det som öppnar mig för världen och sätter mig i en situation i den”.

Projektet har stöd från Kulturrådet, Region Örebro Län/Dans i Region Örebro län, Örebro Kommun och Föreningen Fröjdans.

Trailer och foto: Erik Wärlegård


KONSTNÄRLIGT TEAM

Linn Ragnarsson – idé, koreografi, regi
Linn Ragnarsson kommer från Örebro och är utbildad vid Kgl Sv Balettskolan i Stockholm. Linn har arbetat med koreografer som Gisèle Vienne, Hagar Malin Hellqvist Sellén, Nicole Neidert, Mia Habib, Malin Elgán, Helena Franzén, Claire Parsons, Anna Vnuk, Guilherme Bothelo & Cie Alias, Lena Josefsson & Kompani Raande-Vo, David Zambrano och Khosro Adibi. Linn var konstnärlig ledare för Dansfestival Raande-Vo som arrangerades till minne av Lena Josefsson 2022. Hon har studerat separata kurser i fenomenologi och filosofi. Just nu är hon aktuell med sitt första egna projekt, ”Worlds end inside” i samproduktion Teater Martin Mutter i Örebro.

 

Viktoria Andersson – dans och kostym
Viktoria Andersson är född och uppvuxen i Umeå och är verksam dansare med bas i Stockholm. Hon är utbildad vid SEAD (Salzburg Experimental Accademy of Dance).
Efter sin examen har Viktoria arbetat med Kubilai Khan Investigations, Malmö Stadsteater, Albert Quesada, Ludvig Daae, Marcus Baldemar, Philip Berlin, Dani
Brown, Nicole Neidert m fl.

 

 

Pär Andersson – dans
Pär Andersson har varit verksam som dansare och scenkonstnär sedan 2008. Han är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan samt Parts i Belgien. Han har bl.a arbetat med koreografer, konstnärer och regissörer som Björn Säfsten, Malin Elgán, Anna Ådahl, Dora Garcia, Linda Blomqvist, Kenneth Kvarnström, Ina Christel Johannessen, Örjan Andersson, Eva Lundqvist samt Jonna Nordenskiöld. I höstas sågs Pär i Björn Säfstens “And so we’re gone” på Elverket. 

 

Evelina Dembacke – ljus
Evelina Dembacke arbetar som visuell konstnär och ljusdesigner i Sverige och i Norge. Hon arbetar tvärkonstnärligt tillsammans med andra konstnärer framförallt inom dans och musik. Den undersökande processen med ett tidigt möte mellan discipliner är en
metod som ständigt driver konstnärskapet i nya riktningar. Dembacke har erfarenhet från flera tillfällen av att skapa föreställningar för barn och unga, bland annat genom konstnärskollektivet Oslo Koreografiske.

 

William Rickman – ljud
William Rickman är tonsättare, musikproducent och konstnär bosatt i Stockholm. Som artist har han med sina olika musikprojekt uppträtt världen över, bland annat på Museu de Arte Moderna i Rio de Janeiro, Museum of Digital Art i Austin och hackerklubben KL10TCH i St Petersburg. Som tonsättare inom scenkonst har han skrivit musik till ett tiotal föreställningar av bland andra Ludvig Daae, Or/Eller (Anja Arnquist och Madeleine Lindh) och Robin Jonsson. Han samarbetar ofta med konstnärerna Susanna Jablonski och Santiago Mostyn med att skapa ljudskulpturer, ljud till installationer och musik till film. Centralt i hans arbete är sammanflätandet och omvandlandet av olikartade ljud från skilda domäner, där ljudbild och materialitet i relation till rytm och harmoni skapar en atmosfär som rymmer såväl lekfullhet som andakt.


Scenrum: Önskvärt är scen/blackbox med möjlighet för upphäng av lampor i tak samt användning av rökmaskin.
Spelyta: 8 x 10 meter exkl. publikplatser. Publiken placeras med fördel på stolar längs med de två långsidorna.
Takhöjd: 4 meter
Mörkläggning: ja, önskvärt
El/ljus: spelplatsen står för ljusutrustning, ljusdesign kan anpassas till spelplatsens förutsättningar i dialog med ljusdesigner/kompani. Tekniska behov, rider och ritning skickas på begäran.
Byggtid: en dag innan fst
Teknik/bygg/scenhjälp: 1 scenmästare

Hösten 2024

Bokningsbar

Kontakt/bokning
Linn Ragnarsson
073 637 64 17
linn.ragnarsson@hotmail.com

Tema: kroppen

Målgrupp: Åk 9, gymnasiet, vuxna

Speltid: ca 45 min

Medverkande:

Dansare Viktoria Andersson och Pär Andersson
Koreografi
Linn Ragnarsson
Ljusdesign Evelina Dembacke
Musik och ljud William Rickman
Kostym Sara Hillersberg och Viktoria Andersson
Samproducent Teater Martin Mutter

Dessa föreställningar kanske också intresserar dig

omslagsbild pang
3-6 år

PANG! ­– Ett ballongdrama

3-6 år - En liten pjäs om stor vänskap och sprickfärdiga känslor.

Läs mer om föreställningen ›

Hemsida omslag vulkanbarnet
Årskurs F-3

Vulkanbarnet

Årskurs F-3 - En explosiv, magisk och musikalisk pjäs om att acceptera, tillåta och förlåta både oss själva och andra.

Läs mer om föreställningen ›

omslag_hemsida
Årskurs 4-6

Återvinnings­centralen

Årskurs 4-6 - En musikalisk komedi om sopsortering, klimatångest, civilkurage och omtanke som utspelar sig på just en återvinningscentral.

Läs mer om föreställningen ›