Skapande skola

Vi har ett gediget teaterkunnande som vi gärna delar med oss av och vi gör gärna ett Skapande Skola-arbete i samband med någon av våra föreställningar. Ta kontakt med oss så kan vi diskutera idéer och prisbild. Vi har skådespelare, scenograf, kostymör.

Vårt arbete präglas av vår tro på teater som en avgörande kraft i samhället – att kulturen har stor betydelse för att samhällsutvecklingen ska vägledas av humanistiska värderingar.

Teater Martin Mutter

 

Alla barn och unga har rätt att få kulturella upplevelser som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen de lever i och som möjliggör för dem att påverka andras levnadsvillkor.

Kulturrådet

Mer information om Skapande skola på Kulturrådets hemsida. Där kan du läsa om ansökningsprocessen, få inspiration av projekt på andra platser i Sverige och mycket mer.

Teater Martin Mutters senaste projekt

Vätternskolan i Motala 2016-2017
Hösten 2016 kom elever i åk 5 från Motala till oss och såg föreställningen Prinsessan på ärten – hur känslig får man va? Vi har sedan varit hos dem och pratat om föreställningen med eleverna och haft övningar. Vi kommer att träffa dem två gånger till under våren 2017 för att fortsätta arbetet.

Vivallaskolan våren 2015
Våren 2015 genomför vi ett längre projekt med 4 klasser från åk 5 på Vivallaskolan i Örebro. De har varit på teatern för att se repetitioner av vår mellanstadieföreställning Jorden till Mars. Skådespelarna har också haft teaterövningar med eleverna som i sin tur fått bidra till föreställningen med musik, rörelser och inspiration. I sista delen av projektet åkte vi ut till skolan för att ha ett pass på temat ”från text till föreställning”.

 

Foto: Kastanjen på Vivallaskolan

 

Vill du veta mer om projekten – hör av dig till oss!

PDF att ladda ner: Skapande skola-info