Om Martin Mutter

Teater Martin Mutter är en fri teater i Örebro. Vi startade vår verksamhet 1987 och producerar i huvudsak nyskriven scenkonst för barn och unga. Vi spelar både på egen scen och på turné och varje år spelar vi ca 200 föreställningar i hela landet.

Teater Martin Mutter har ekonomiskt stöd från Statens KulturrådÖrebro kommun och Region Örebro län. En stor del av verksamheten finansieras av intäkter från sålda föreställningar.

Vi är medlemmar i Teatercentrum och Svenska Assitej.

Lite mer om oss

Vi vill arbeta nära vår unga publik. I förarbetet med våra pjäser använder vi oss alltid av referensklasser, och vi hämtar ofta material direkt från de ungas verklighet. När vi spelar vill vi värna om den nära kontakten i mötet med publiken och har därför en begränsad storlek på barngrupperna. Vi spelar i huvudsak nyskriven dramatik, ofta med nyskriven musik. Vårt arbete präglas av vår tro på teater som en avgörande kraft i samhället – att kulturen har stor betydelse för att samhällsutvecklingen ska vägledas av humanistiska värderingar.

Teatern är organiserad som en ekonomisk förening och styrelsen är högsta beslutande organ. Styrelsen anställer en teaterchef tillika konstnärlig ledare som leder verksamheten.

Lokalen

Vår teater ligger i Grenadjärstaden på norr i Örebro. Här har vi en vacker och funktionell teaterlokal med plats för 120 personer i publiken vid vuxenarrangemang.

Lokalskiss TMM

Tillgänglighet

Vi har en ramp som vi lägger ut vid entrén om du behöver. Handikappanpassad toalett finns. Vi har hörslinga.  I övrigt så hjälps vi åt att fixa så att alla trivs. Hör gärna av dig till oss innan ditt besök!

Verksamhetsberättelser

Ladda ner: 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016