Going Solo Together 2020

Foto: Mickey Kelly ur filmen A walk in My Shoes av Zoë Uí Fhaoláin Green

I år är det dags för den femte upplagan av solodansfestivalen Going Solo Together. Festivalen är ett samarbete mellan Dans i Örebro län, Örebro kommun, Maria Svensson (projektledare och initiativtagare), Teater Martin Mutter och The Art of Sweden.

Observera: för att kunna genomföra en smittsäkrad festival släpps endast ett begränsat antal biljetter per speldag.

 

Fredag 4 december kl 19.30-22.00


OBS: programmet är preliminärt och kan komma att ändras
Festivalpass fredag: ord. pris 150 kr, studerande/pensionär 100 kr. Köp biljett här 

Solon av
Kazue Ikeda
Tendai Makurumbadi
Toby Gunn
Elever från Kävesta Folkhögskola

 

Lördag 5 december kl 19.30-22.00


OBS: programmet är preliminärt och kan komma att ändras
Festivalpass lördag: ord. pris 150 kr, studerande/pensionär 100 kr. Köp biljett här

Solon av
Emmalena Fredriksson
My Prim
Jessica Andrenacci

Jessica Andrenacci: Tack för dansen!

 

Vad betyder dans för dig? Kan du beskriva det med ett ord?
Vad skulle du vilja se i ett danssolo på scen?
Har du en favoritrörelse, ett favorit danssteg som du älskar att dansa?
Vill du visa det för mig? Får jag låna ditt fantastiska sätt att dansa för att skapa koreografi?
Jag kan höra din röst, jag kan känna din dans, dina känslor, din dynamik.
Ni är osynliga men jag är så glad och tacksam att ni är med mig på scen för att dansa tillsammans.
Och jag vill bara säga Tack för Dansen!

 

Jessica Andrenacci är född i Porto San Giorgio, Italien. Hon studerade vid M.A.S. Contemporary Dance Academy i Milano innan hon bland annat arbetade med koreografer som Susanna Beltrami, Alberta Palmisano, Sabrina Camera och Davide Manico.
2007 flyttade Jessica till Sverige för att dansa för Lena Josefsson, Kompani Raande-Vo i Örebro och 2010 blev hon del av Regionteater Västs Dansensemble med bas i Borås.
Jessica har arbetat under konstnärlig ledning av Camilla Ekelöf och just nu Monika Milocco.
Hon har även dansat i föreställningar koreograferade av: Örjan Andersson, Helena Franzén, Mari Carrasco, Martin Forsberg, Camilla Ekelöf, Israel Aloni och Lee Brummer, Maria Ulriksson, Lidia Wos, Satoshi Kudo och Stina Ahlberg, Kasper Ravnhoj och Noora Hannula. 2014-2015 arbetade Jessica med Alexander Whitley Dance Company i London. Förutom sin danskarriär undervisar Jessica i moderna, nutida dans och Pilates Mat Work. Jessica har också koreograferat två solo föreställningar: ’eSketches’ och ’Tillsammans’ samt skapat en dans video i samarbete med Svenska Kammarorkestern.

 

Dansfilm
A Walk In My Shoes av Camphill Community och Zoë Uí Fhaoláin Green

Zoë is a dancer and visual artist living in West Kerry, Ireland. In 2017 – 18 she collaborated with a group from the local Camphill Community in Dingle, County Kerry.

This emotive dance film moves through sites and seasons as the performers dance together and alone, expressing each unique personality through movement and exploring friendship.

Moving to traditional Irish fiddle music and original improvisations on piano, the dancers playfully engage with each other and their environment.


Livemusik

Mohlavyr

 

Söndag 6 december


Foto: Vasilis Pagourtzis

Workshop: Meditation med Ellinor Ljungkvist
söndag 6/12 kl 10.00 – 12.00

Konstnärlig metodik och meditation baserad på somatiska och självreflekterande praktiker är fokus i detta undersökningsprojekt. Med inspiration från konstnärer och filosofer som Yoko Ono, Bonnie Bainbridge Cohen, Sean-Paul Satre och Simone de Beauvoire så utvecklar och formulerar jag mentala resor. Meditationen jag ger innehåller existentialistiska synvinklar på bland annat sin egen närvaro, animism, naturalism och sorg. Intentionen med meditationen är att försätta utövaren i ett tillstånd från vilket hen sedan kan skapa ett specifikt koreografiskt material. Den inre upplevelsen som utövaren får från meditationen skriver hen ner som skriftliga reflektioner. Dessa reflektioner omformulerar hen sedan till performans-instruktioner genom ett uttänkt tillvägagångssätt. Sedan förkroppsligar vi dessa performans-instruktioner genom olika improvisationsövningar.

Inga förkunskaper krävs!

Öppen för allmänheten, fri entré

Ta med varma kläder för meditation och träningskläder för dansen!

 

Om Ellinor Ljungkvist

Ellinor jobbar som koreograf och är grundare till Gala Dance Bergslagen  – en koreografisk verksamhet baserad i Bergslagen, Sverige. Idén med Gala Dance är att presentera koreografier i Bergslagen och Örebro län, ge workshops och konstnärssamtal. Ellinor presenterar även sitt arbetet nationellt och internationellt som i de nordiska länderna och central Europa. Ellinor har skapat omkring tio koreografiska verk som har visats lokalt och i Europa samt Ryssland och Asien. Ellinors koreografier är en kombination av samtida dans och konceptuell performanskonst. Verken är baserade på verkliga händelser och sanna berättelser av dansarna själva. Temana kan vara mörka och seriösa men presenteras alltid med absurd humor.

Ellinor är född i Nora Bergslagen men har levt halva sitt liv utomlands i Berlin, Wien och Salzburg. Hon studerade vid samtida dans, konceptuell konst och koreografi och erhåller ett diplom i balett och samtida dans från Salzburg Experimental Academy of Dance, en kandidatexamen i konst från The Inter-University Centre for Dance Berlin – Dance, Context, Choreography och en master i koreografi från Stockholms konsthögskola. Ellinor har mottagit stipendiums som Studienstiftung des deutschen Volkes, Per Eriksson Stiftelse och projektbidrag av Konstnärsnämnden och Dans i Örebro län.

www.ellinorljungkvist.com

 

 

Mötesplats Mutter: workshop med Emmalena Fredriksson söndag 6/12 kl 13.00-17.00

 

Tuning in (uppvärmningsklass)
Genom meditation, improvisation och enkla rörelsemönster kommer vi att värma upp kropp och sinne inför det kreativa passet. Vi kommer att arbeta med kroppens anatomiska struktur och leka med olika sätt att röra oss i relation till tyngdkraften, tid och rum. Inspirerat av Release Technique, Contact Improvisation och Flying Low.

Dans, Drömmar och Disco – a temporal jukebox exploring the state of dance
I denna improvisationsworkshop kommer vi att undersöka dans och rörelse inspirerat av Nancy Starks- Smiths definition av dans som ett tillstånd i vilket alla våra personligheter möts. Och hur vi kan ’spela upp’ dessa personligheter i en och samma kropp samtidigt. Vi kommer att jobba med olika övningar och scores som stör den linjära tidsordningen och ställer frågor om hur vi kan förflytta oss i tid och rum genom dans. Hur nuet kan vara en genväg till dåtiden, framtiden och parallella universum. Vi kommer att gå djupt in i våra sinnen, drömma och disco dansa tillsammans.

Denna workshops vänder sig till professionella scenkonstnärer och pedagoger inom scenkonst.

Deltagaravgift: 200 kr. Anmälan till motesplats@martinmutter.com