Arrangörstips

Den här sidan är speciellt riktad till dig som arbetar med att arrangera teater. För en erfaren arrangör kanske mycket av innehållet känns självklart. Vår utgångspunkt har varit att framföra sådant som vi ibland upplever brister i vår kontakt med arrangörer, från hemmaplan eller ute på turné. Givetvis kan de missförstånd som då och då uppstår även bero på bristfällig information från oss. Det här är ett sätt att avhjälpa det. (Föregående text från 4:e Teaterns hemsida)

Hur viktigt är det att vi följer era lokalmått?

Det är jätteviktigt att ni mäter så att lokalen håller de mått vi behöver. Annars kanske inte scenografin går in.

Mörkläggning?

Önskar vi mörkläggning så ska det vara så mörkt som möjligt. Då har vi en ljussättning som föreställningen är beroende av. Om det då är för ljust – ja då kan en del av magin försvinna!

Takhöjden?

Den är också jätteviktig att den är rätt. Finns det hängande lampor i lokalen? Mät från lampans undre del avståndet till golvet. Är det mindre än vad vi behöver då måste man göra någonting åt det. Det kanske går att binda upp dem?

Elen då?

Om inte elen stämmer så kan det bli kolsvart eller så går vår teknik sönder! Behöver vi 16 amp så funkar det inte att det finns 32 amp även om man skulle kunna tro det.

Det där med bärhjälp är det så viktigt?

JA det är det! Det ska vara vuxna personer som kan hjälpa till att bära och bygga innan föreställning. Efter föreställningen så blir det riva och bära igen. Vi behöver den hjälpen för att korta byggtiderna samt att spara våra ryggar.

Behöver någon ta emot er?

Jajamensan! Det behöver vara en person som känner lokalen. Vet var elen finns, var vi kan byta om, som kan visa oss nödutgångar och brandsläckare m m. Ibland kan det vara samma person som bär- och bygghjälpen.